Levensbegeleiding

Laatste afscheid

Levensbegeleiding bestaat uit een aantal gesprekken waarin Evert van der Veen samen met u terugblikt op uw leven. Uw levensloop, uw persoonlijke ervaringen en gevoelens komen hierbij ter sprake.

Zo spreekt hij samen met u over uw levenseinde en worden er gegevens voor uw laatste afscheid verzameld en gaat u samen met Evert van der Veen in gesprek over de invulling van uw uitvaart.
Desgewenst kunnen ook kinderen of familieleden bij het gesprek over uw levenseinde en uitvaart worden betrokken. Tevens is het mogelijk dat Evert van der Veen een taak vervult bij uw afscheid

Levenseinde en uitvaart

Wellicht heeft u – bij het ouder worden – behoefte aan een goed gesprek over uw leven met het oog op uw levenseinde. U wilt uw levensverhaal wel eens met iemand delen en denkt na over uw afscheid en uitvaart.
U ziet uit naar iemand die integer luistert naar wat u persoonlijk bezig houdt en u zou zich wel eens in een vertrouwelijke sfeer willen uitspreken.

Tevens wilt u wel eens nadenken over alle mogelijke keuzen rond uw levenseinde en de wijze waarop u uw laatste afscheid in de uitvaart invult.
Wanneer u zoekt naar iemand die inhoudelijk leiding kan geven aan uw laatste afscheid dan kunt u met Evert van der Veen contact opnemen voor een oriënterend persoonlijk gesprek. 

Ervaring als pastor

In zijn jarenlange ervaring als pastor heeft Evert van der Veen een grote verscheidenheid aan mensen ontmoet in uiteenlopende omstandigheden. Met hen heeft hij gesproken over hun levensverhaal waarin allerlei verliezen en vormen van afscheid voorkomen. Dikwijls was er nog sprake van verborgen rouw die in een goed gesprek tot uiting komt.

Zo heeft Evert van der Veen veel persoonlijke levensverhalen van mensen gehoord en tevens talloze bijzondere levensmomenten en ingrijpende gebeurtenissen met uiteenlopende mensen gedeeld. 

Hoe uw geestelijke achtergrond ook is: hij wil graag naar uw verhaal luisteren en met u kennismaken en mogelijk trekken we dan samen verder op om over uw levenseinde en uw uitvaart na te denken.